LIFESTYLE

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Βάζω μια άνω τελεία στο τραγούδι» (Βίντεο)

Lifenews

«Δεν μπορεί να σε αποτρέψει κανείς να γράψεις μουσική»

Καλεσμένος στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» με τον Νικήτα Κυριάκου, βρέθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου αρχικά ανέφερε πως η απόφαση που έπρεπε να πάρει για τον διορισμό του ήταν δύσκολη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να ζυγίσω τα πράγματα, να δω τι αφήνω πίσω και ποιες είναι οι προτεραιότητες μου».

Όσο αφορά την καριέρα του στη μουσική, αποκάλυψε: «Θέλω να ασχοληθώ με τον Πολιτισμό επειδή με ενδιαφέρει άμεσα ούτως ώστε πράγματα που δεν έχουν τελεσφορήσει στην Κύπρο να τα προχωρήσουμε και να τα νομοθετήσουμε. Η αποχή μου από το τραγούδι είναι μια άνω τελεία, δεν συνάδει το ένα με το άλλο. Το να γράψεις μουσική όμως δεν μπορεί να σου το αποτρέψει κανείς».

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης, γνωρίζει την γκάμα των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί γιατί ήταν στην «άλλη πλευρά».

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα όπως το στάτους του καλλιτέχνη, την νομική δηλαδή προστασία των καλλιτεχνών αλλά και η κάρτα νεολαίας που αφορά τα 350 ευρώ σε όσους κλείνουν 18 για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν θεάματα κυρίως από Κύπριους καλλιτέχνες».

Τέλος, πρόσθεσε πως: «Είναι ντροπή να βλέπουμε ανθρώπους της τέχνης να ζουν με ένα μισθό και μια σύνταξη πείνας».

Δες το βίντεο:

READ MORE

LATEST NEWS