LIFESTYLE

Κυριακού Πελαγία: Την αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό τραγούδι – «Ακριβή μας Πελαγία, του Παραλιμνιού τζυρά»

Lifenews

Συγκινητικές στιγμές - «Είσαι η μαστόρισσα τζαι το αηδόνι μας»

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου η εξόδιος ακολουθία για την Κυριακού Πελαγία, που «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών.

Ο θάνατος της «μαστόρισσας» του κυπριακού τραγουδιού βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο, καθώς ταύτισε το όνομα της με την παράδοση του νησιού.

Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 15:00 το απόγευμα όπου συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πολίτες από όλες τις πόλεις της Κύπρου είπαν το τελευταίο αντίο.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε εκ μέρους της οικογένειας η εγγονή της, Σόλια Πελαγία, ο Υφυπουργός Πολιτισμου Γιάννης Τουμαζής εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυριλλης και ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ εκ μέρους των λαϊκών ποιητών.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμος ακολουθίας, της αφιέρωσαν ένα συγκινητικό τραγούδι για το ύστατο χαίρε. Υπό τη μουσική «είπα σου χτενίστου λίο», ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ έγραψε καινούργιους στίχους αποχαιρετώντας την Κυριακού Πελαγία, με την Άντρη Καραντώνη και τον Στέφανο Πελεκάνη να ερμήνευσαν το τραγούδι.

Αξίζει να αναφερθεί πως η κηδεία τελέστηκε με δαπάνι του δήμου Παραλιμνίου, ενώ οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο θα κυματίζουν μεσίστιες για τρεις ημέρες.

Δες το βίντεο: 

READ MORE

LATEST NEWS