LIFESTYLE

Αθηνά Οικονομάκου: «Αυτό που βλέπεις να συμβαίνει στο προφίλ σου, εμένα με ταράζει, με απογοητεύει»

Lifenews

Λαμπερή πρωταγωνίστρια, ικανή επιχειρηματίας δυναμική influencer, υπερπροστατευτική μητέρα και τρυφερή σύντροφος. Η Αθηνά Οικονομάκου καταφέρνει να χωρά σε όλους τους ρόλους της και να παραμένει ο εαυτός της.

Η ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση της με τα social media και, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τα «θέλω» της κάνει την αυτοκριτική της.

Είσαι πολύ ενεργή στα social media. Σου έχει συμβεί να θες να πάρεις απόσταση κάποιες φορές;

Μου έχει συμβεί, ειδικό το τελευταίο διάστημα. Νιώθω ότι τα social media έχουν χάσει τη μαγεία και την αθωότητα που είχαν τα πρώτα χρόνια - και εγώ επίσης. Είναι ξεκάθαρο ότι χρησιμοποιούνται από όλους για επαγγελματικούς σκοπούς το οποίο από τη μία, ναι μεν, με ωφελεί, από την άλλη δεν το είχα στο μυαλό μου έτσι. Ακολουθώ τον δρόμο που ακολουθούν αυτά, δεν έχει νόημα να κάνεις αλλιώς. Επίσης δεν έχω τόσο χρόνο πια. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα social media δεν είχα παιδιά, δεν είχα οικογένεια, περαιτέρω υποχρεώσεις τις δύο επιχειρήσεις που έχω τώρα. Επίσης επειδή βλέπω ότι πρέπει να προσέχεις τι γράφεις τι ανεβάζεις πώς εκφράζεσαι, νιώθω μια παραπάνω λογοκρισία σε σχέση με τα πρώτα χρόνια. Το θετικό είναι ότι περνούν και πολλά μηνύματα, έχουν γίνει ολόκληρες επαναστάσεις. Απλώς έχει παρεκτραπεί η κατάσταση, σε βαθμό που νιώθεις ότι δεν πρέπει να εκφραστείς παραπάνω. Αυτή τη στάση κρατάω, δεν έχω τον χρόνο να αναλύω καθημερινά τι σκέφτομαι για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Δεν έχω την ανάγκη να δείξω την προσωπικότητά μου με αυτόν τον τρόπο, τα χρησιμοποιώ καθαρά για επαγγελματικούς λόγους και φυσικά είμαι πολύ αληθινή σε οτιδήποτε δημοσιεύω - αλλά με μέτρο, χωρίς να εμπλέκομαι σε ουσιαστικά ζητήματα. Διότι αυτό που βλέπεις να συμβαίνει στο προφίλ σου, εμένα με ταράζει, με απογοητεύει και δεν έχω τον χρόνο και την ανάγκη να το διαχειριστώ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, γιατί μπορεί ένα «και» να δημιουργήσει έναν οχετό μηνυμάτων, όπου οι μισοί σε υποστηρίζουν, οι άλλοι μισοί σε κακολογούν. Προσπαθώ να περνάω αλώβητη από όλο αυτό. Αυτό κάνω και όσο κρατήσει. Γνωρίζοντας πως κάποια στιγμή θα τελειώσει, με απόλυτη συνείδηση, διότι οι εποχές αλλάζουν.

Θα μπορούσες να το σταματήσεις, να πεις «αρκετά»!

Αλήθεια είναι, έχουν υπάρξει στιγμές που το έχω σκεφτεί. Όμως επειδή έχω πραγματική σύνδεση με το μεγαλύτερο ποσοστό των followers μου, αυτός είναι ο λόγος που με κρατάει. Ξεκίνησε τόσο αγνά, δεν είχα ιδέα πού θα έφταναν, το μέγεθος και η επιρροή που έχουν τα social media, ακόμη και τα οικονομικά οφέλη που σου προσφέρουν, πώς μπορεί να διαφημίσεις την επιχείρησή σου, την παράσταση που παίζεις. Ήμουν πολύ αθώα και έχω χάσει αυτή την αθωότητα. Δεν με συνεπαίρνει πια, δεν με γοητεύει. Ωστόσο, με τον τρόπο που τα χειρίζομαι, προσπαθώ να κρατηθώ όσο το δυνατόν πιο αγνή στα social media -γιατί έχω έναν δικό μου τρόπο- και αυτό με κρατάει και συνεχίζω, πέρα από το ότι με βοηθάει επαγγελματικά πάρα πολύ.

Κατά καιρούς πολλοί συνάδελφοί σου έχουν αναφερθεί επικριτικά σε όσους ηθοποιούς ασχολούνται μετά μέσα κοινωνικής δικτύωσής. Το έχεις νιώσει;

Δεν το έχω νιώσει από συναδέλφους γιατί είμαι στον χώρο από το 2007 μέχρι το 2021, όταν σταμάτησα πριν γεννήσω την κόρη μου. Δεν νιώθω ότι τα παράτησα για να κάνω κάτι άλλο. Έχω κάνει παράλληλα πολλά και ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί: «Influencer είναι;. Επιχειρηματίας είναι αυτή η κοπέλα; Θέλει τελικά να είναι ηθοποιός». Όμως επειδή δεν έχω πάψει να δουλεύω και οι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί ξέρουν πόσο αγαπάω τη δουλειά μου και πόσο επαγγελματίας είμαι, δεν το έχω νιώσει. Όλα αυτά που έχω επιλέξει να κάνω μπορεί πολλούς ανθρώπους να τους έχουν κάνει να αμφισβητήσουν το τι θέλω να κάνω και το τι μου αρέσει, ή το γιατί το κάνω ή πώς καταφέρνω να το κάνω. Ναι, σημερινά πρότυπα και είναι τόσο μπερδεμένοι οι γονείς. Να δημιουργήσουμε πρότυπα τελείως διαφορετικά για τα παιδιά μας και να πατήσουν στα πόδια τους. Με ανησυχεί πόσο επηρεάζεται η σημερινή γενιά από όλα αυτά τα πρότυπα που θεωρεί ότι πρέπει να αντιγράψει. Με ανησυχεί και δεν θέλω να αναλάβω τον ρόλο να επηρεάζω κανέναν. Είμαι ένα κορίτσι που ξεκίνησε από το μηδέν, έχω καταφέρει κάποια πράγματα, μου αρέσει που κάνω πράγματα που γουστάρω να κάνω, που έχω επιλέξει μόνη μου, που δεν μου τα φόρεσε κανείς γιατί με κάνουν ευτυχισμένη και με κάνουν να νιώθω δημιουργική. Τόσο απλά.

Πηγή: gossiptv

READ MORE

LATEST NEWS