LIFESTYLE

Xρύσανθος Τσουρούλλης: Μίλησε ανοιχτά για το σκάνδαλο των αντιγραφών του - «Έκανα μαλ@κία»

LifenewsTeam

Όσα αποκάλυψε στον Μαρίνο Νομικό

O Χρύσανθος Τσουρούλλης ήταν καλεσμένος στο podcast "TV Stories" του Μαρίνου Νομικού και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το περιβόητο σκάνδαλο αντιγραφών των κειμένων του Έλληνα δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο ισχυρός άνδρας της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ ξεκαθάρισε όλα όσα έγιναν, δίνοντας την απάντηση του λέγοντας: "Παρόλο που το αντιμετώπισα με τον μοναδικό τρόπο που αντιμετωπίζω τις αποτυχίες, παρόλο που μίλησα δημόσια για αυτό εντούτοις έχει κυριαρχίσει μια ανόητη άποψη ότι είτε εκφέυγω, είτε δεν απαντώ, είτε δεν μου αρέσει να το σχολιάζω, είτε δεν μου αρέσει να το θυμάμαι. 

Όλα αυτά είναι ανοησίες. Είναι συνείδηση μου ότι οι μαλακίες αντιμετωπίζονται με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τις αναγνωρίζεις, κάνεις αυτό που πρέπει για να απολογηθείς ή για να διορθώσεις αυτό που χάλασες και φροντίζεις να μην τις επαναλάβεις. Ούτε κρύβεσαι, ούτε λες άλλα ντ' άλλον, ούτε προσπαθείς να ξεφύγεις και δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από αυτό που περιγράφω.

Πολύ λίγοι ξέρουν τι έγινε. Όλοι θεωρούν και πέρασε και ως αντίληψη αυτό ότι, ότι είμαι σήμερα είναι στηριγμένο πάνω σε αντιγραφές. Η συγκεκριμένη ιστορία των αντιγραφών αφορά αυτό που τότε ήταν άγνωστο στην Κύπρο και ονομαζόταν blog και περιλάμβανε κάποια προσωπικά μου κείμενα και τα οποία θεώρησα βλακωδώς θα μπορούσα να δανείζομαι και να τα αναπροσαρμόζω στη σημερινή πραγματικότητα. Στο blog μου ουδέποτε είχα οικονομικό όφελος ουδέποτε ήταν μέρος της εργασίας μου ήταν ένα πράγμα που διατηρούσα για να περνάω καλά... Δεν υπάρχει ούτε ένας που μπορεί να φέρει γραπτό μου κείμενο εργασιακού περιεχομένου που να πει ότι είναι αντιγραφή. Δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα από αυτά. Όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν στο blog μου. Αυτό το κάνει λιγότερο μαλακία; Όχι!

Όφειλα να το ξέρω. Έκανα μαλακία. Το αναγνώρισα, πήγα στην επιτροπή, με δίκασε, δέχθηκα την καταδίκη απολογήθηκα και τι έκανα άλλο; Φρόντισα το παράδειγμα μου να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για τις νεότερες γενιές. Έβαλα δηλαδή τον εγωισμό μου κάτω και βρέθηκα να δίνω διαλέξεις σε κολέγια, σε μαθητικές συνάξεις, σε νεαρούς δημοσιογράφους λέγοντας πόσο μεγάλη ανοησία ήταν αυτό που έκανα και πόσο πολύ πλήττει την καριέρα μου και τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση μια τέτοια πρακτική. Πέραν τούτου τι άλλο μπορώ να κάνω; Έκανα και κοινωνική εργασία".

Δες όσα είπε στο 34ο λεπτό του βίντεο:

READ MORE

LATEST NEWS