LIFESTYLE

Σοκαρισμένος ο Πέτρος Φιλιππίδης - «Ο Σπύρος Μπιμπίλας τον θέλει νεκρό»

Lifenews

Ο πραγματικό λόγος που δεν έδωσε το παρών στην χθεσινή δίκη

Χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδης ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων που πρότειναν οι καταγγέλλουσες στην υπόθεση, με πιο πρόσφατη συγκλονιστική αυτή της Εβελίνας Παπούλια.

Μάλιστα η επόμενη συνεδρίαση ξεκινούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του ηθοποιού που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δικηγόρος του ηθοποιού ξέσπασε μιλώντας στην πρόεδρο, αποκαλύπτοντας το λόγο που ο ηθοποιός δεν έδωσε το παρών στην δίκη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κυρία πρόεδρε, σας μεταφέρω την οδύνη του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια σε βάρος του από συγκεκριμένο εξωθεσμικό παράγοντα που λέγεται Σπύρος Μπιμπίλας. Λέει πως, αν αθωωθεί π Φιλιππίδης, θα φέρει δυσαρέσκεια στον κόσμο που έχει βασανιστεί. Για αυτό δεν έχει έρθει σήμερα ο Φιλιππίδης - έχει καταρρεύσει. Προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Είναι ψυχολογικό μπούλινγκ. Το καταθέτουμε. Το μπούλινγκ έχει όρια. Ο Φιλιππίδης που έδωσε εντολή να σας μεταφέρω ότι αισθάνεται πως ο Μπιμπίλας τον θέλει νεκρό».

Πολλά έχουν προηγηθεί ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Σπύρο Μπιμπίλα. Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΕΗ να δήλωσε φίλος της Ελπίδας Νίνου, ωστόσο, η γυναίκα έπαθε σοκ με τα όσα είπε στην κατάθεση του στην δίκη, όταν καλέστηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Αναλυτικά η κατάθεση:

«Την πρώτη καταγγέλλουσα την ξέρω από παιδί, γνώριζα τη μητέρα της με την οποία είμαι το ίδιο φίλος όπως και με τον Πέτρο. Είχα καταλάβει πόσο εκπληκτικός άνθρωπος είναι και έχουμε μια μεγάλη αγάπη που κρατάει μέχρι σήμερα. Το κοριτσάκι αυτό ήταν από άλλο γάμο και μεγάλωνε πολύ όμορφα με τον σύντροφό της» ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας και συνεχίζοντας κατάθεσε: «Την περίοδο που παίζαμε στο θέατρο «Πόρτα» η μητέρα της έρχονταν να δει τη παράσταση. Είπα στον Πέτρο να τη δει ότι είναι καλή μου φίλη και του είχα κάνει και μια επισήμανση. Του είπα "Πέτρο πρόσεχε μην της την πέσεις, έχει σύντροφο"».

Πρόεδρος: Γιατί το είπατε;
Σπ. Μπιμπίλας: Γιατί ο Πέτρος είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Αφού γνωρίστηκαν ήρθε ξανά στο θέατρο με το σύντροφό της τραγουδιστή. Την κόρη της την ήξερα, ήταν πολύ καλό παιδί. Κάποια στιγμή έγινε κοπέλα. Χάθηκαν, κατά διαστήματα, οι επαφές μας μέχρι που έγινε αυτό το αναπάντεχο το 2011.

Συνεχίζοντας ο αναφέρθηκε στη συνάντηση της Ελπίδας Νίνου, με την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας: «Στο έργο που έπαιζα τότε, τον Οκτώβρη του 2010, η μητέρα της κοπέλας ήρθε και η Ελπίδα και κάθισε στην άλλη μεριά των θέσεων. Ήταν κατά σύμπτωση. Στο τέλος της παράστασης η Ελπίδα είπε: «θέλω να σας μιλήσω». Άρχισε να μας λέει ένα απίστευτο ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του. Με εξέπληξε πάρα πολύ. Είπα πως είναι δυνατόν; Μας είπε ότι έστελνε μηνύματα στο σύζυγό της.

Είχα καταλάβει ότι ο παρακολουθούσε το κινητό του, γιατί είχε καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με το Πέτρο. Της είπα «αφού τον ξέρεις τον Πέτρο κολλάει σε κορίτσια». «Εσύ μου τη σύστησες» μου απάντησε. Δηλαδή, να έχω και τύψεις που γνώρισα μια ηθοποιό στον Πέτρο. Αν ο Πέτρος ήταν εντάξει θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της καταγγέλλουσας και να της πει «η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση».

Όμως δεν έγινε αυτό αλλά το αντίθετο. Όταν είσαι φίλος του τόσα χρόνια ξέρεις την προσωπικότητά του. Ότι την πέφτει σε κορίτσια, εν γνώσει της συζύγου του. Μετά από τόσα πολλά χρόνια δεν μπορώ να θυμάμαι τι άλλο επακριβώς ειπώθηκε σε αυτή τη συζήτηση.

Θυμάμαι όμως τη λέξη «διείσδυση» που είχε χρησιμοποιήσει η Ελπίδα. Εγώ της είπα πως ενοχοποιείς το παιδί αφού ξέρεις τον Πέτρο;».

Σε ερώτηση της έδρας για το λόγο που η καταγγέλλουσα δεν μίλησε όταν, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε τις σεξουαλικές επιθέσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας απάντησε: «Η μικρή δεν μίλησε για όλα αυτά τα γεγονότα, διότι φαντάζομαι γιατί φοβόταν. Η μητέρα της δούλευε με τον Πέτρο και ενδεχομένως να φοβόνταν ότι θα διώξει τη μητέρα της από το θέατρο. Ο Πέτρος γιατί δεν το είπε; Η Ελπίδα μου είχε πει και για άλλες γυναίκες και ο Πέτρος αυτό δεν το γνωρίζει. Έλεγε σε εμένα και σε άλλα πρόσωπα έλεγε πράγματα που την πλήγωνε με την παράκληση να μη το πούμε στον Πέτρο. Εγώ τη συμπονούσα και πολλές φορές της είχα πει να χωρίσει, όμως δεν χώριζε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη τον παρακάλεσε να «πιέσει» ώστε «να μάθουμε τι είχε συμβεί». «Εγώ πήρα την μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρώτησε τι έγινε με τη μικρή. Μου είπε πως η κόρη της, της απάντησε πως βλέπει τον Πέτρο σαν πατέρα της».

Πρόεδρος: Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για παραβίαση της γενετήσιας σφαίρας της το 2008. Πως το κρίνετε ότι το 2010 τον αποκαλεί σαν πατέρα της;
Σπ. Μπιμπίλας: Αν είχε συμβεί αυτό που καταγγέλλει προφανώς για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί. Αυτή είναι η κρίση μου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του. Ακούσατε ποτέ κάτι στο χώρο του θεάτρου για τον κατηγορούμενο; Γιατί μας είπατε ότι είχε μια τάση να τσιλιμπουρδίζει… Ακούσατε κάτι ώστε ως φίλος να του πείτε «Πέτρο λένε αυτό για εσένα…».

Σπ. Μπίμπιλας: Σε κάθε παράσταση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποιο από το κορίτσια, εν γνώσει της Ελπίδας. Δεν χρειάζονταν να μου το πει κάποιος. Ο Πέτρος το είχε σαν κάτι φυσιολογική στο μυαλό του. Το αν αυτές οι σχέσεις είναι συναινετικές δεν μπορώ να το ξέρω …Μέσα στο θέατρο οι συνθήκες είναι τέτοιες που μπορεί να είναι εξαναγκασμός. Η Ελπίδα ήταν πάντα «μη του πούμε τίποτα», δεν του λέγαμε τίποτα …

Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε πως όταν ξέσπασε η θύελλα των καταγγελιών «ο Πέτρος είχε μεγάλο άγχος για τον αν θα έρθουν άλλες καταγγελίες».

Συνεχίζοντας ο κ.Μπιμπίλας ανέφερε: «Μου είπε και για συγκεκριμένο άτομο «πάρτην για να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο μια κοπέλα από τον Καναδά και ούρλιαζε. Μου διηγούνταν ένα βιασμό, και ότι είναι σε ψυχολόγους. Για έναν άνθρωπο που αγαπούσα, δηλαδή μια γυναίκα να μου λέει από το τηλέφωνο «Σπύρο ξέρεις ποιος είναι αυτός που λες στη τηλεόραση ότι είναι καλός άνθρωπος; Είναι αυτός που με βίασε».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πολύ καλά τις άλλες δυο καταγγέλλουσες πλην της πρώτης που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Εκείνη την περίοδο ο Πέτρος είχε πολύ εξουσία και πολλοί άνθρωποι τέτοιους ανθρώπους φοβόνταν να μιλήσουν.

Εισαγγελέας: Πρώτη φορά ακούω τη φράση «εξαναγκαστικά συναινετική». Τι σημαίνει;

Σπ. Μπιμπίλας: Όταν είσαι σε μια παράσταση με άνθρωπο με μεγάλη δύναμη φοβάσαι ….Πολλές εκδιώχθηκαν από παραστάσεις ακόμη και γιατί το ζήτησε η Ελπίδα ….Αν ο Πέτρος τις ήθελε πραγματικά αυτές τις κοπέλες γιατί δεν τις κράταγε; Γιατί τώρα κάποιες από αυτές είναι σε ψυχολόγους, γιατί φύγανε στο εξωτερικό, γιατί χάθηκαν από το θέατρο; Αν έχει τη δύναμη να σηκωθεί και να πει σε αυτά τα κορίτσια ένα συγνώμη.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν η πρώτη καταγγέλλουσα διατηρούσε μετά κάποιες τυπικές επαφές με τον κατηγορούμενο;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν το ξέρω …

Ακόμη, ο κ. Μπιμπίλας επανέλαβε ότι γνωρίζει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν «βλέπει μια κοπέλα και θέλει…». Επίσης, ανέφερε πως του είχαν μεταφέρει «ότι ο Πέτρος ήταν πολύ πιεστικός με κάποιες κοπέλες για να έχουν σεξουαλική σχέση μαζί του…».
Ενώ λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά και την ένταση που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης ανάμεσα στον ίδιο και την Ελπίδα Νίνου - δείτε ακριβώς τι συνέβη, ο πρόεδρος του ΣΕΗ σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για τα συναισθήματα του προς το ζεύγος και η συνέντευξη αυτή στο Λοιπόν, ήταν εκείνη που έφερε το ξέσπασμα του κ. Δημητρακόπουλου στην χθεσινή δίκη.

Όλη αυτή η ιστορία με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε κούρασε;
Για εμένα ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος της ζωής μου και της καρδιάς. Αυτόν τον άνθρωπο τον αγάπησα πάρα πολύ και με απογοήτευσε πάρα πολύ γιατί όλα αυτά που μαθεύτηκαν εκ των υστέρων δεν τα γνώριζα. Δεν έχουν αποδειχτεί βεβαίως ακόμη στο δικαστήριο αλλά επειδή είναι από πολλά άτομα που εμπιστεύομαι, λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος άφησε τη ζωή του και έφτασε σε αυτό το σημείο να κατρακυλήσει και να κατηγορηθεί από τόσους ανθρώπους. Μέσα μου δεν έχει φύγει το ότι ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου ούτε το ότι ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησα. Αυτό δεν σημαίνει πως στο δικαστήριο θα παρέκαμπτα την αλήθεια για να βάλω μπροστά μία φιλία.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου σε θεωρούν ακόμη φίλο τους;
Δεν ξέρω, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Πρέπει να δουν πώς θα διαχειριστούν μετά τις δίκες τα συναισθηματικά τους θέματα όσον αφορά εμάς που καταθέσαμε και ειδικά τους φίλους. Ο πραγματικός φίλος δεν είναι αυτός που καλύπτει είναι αυτός που μπορεί να επισημάνει τα λάθη και να φροντίσει να σου πει κοιτάξου στον καθρέφτη και αποφάσισε ή να ζητήσεις συγγνώμη ή να διορθώσεις τα λάθη της ζωής σου.

Μία συγγνώμη από τον Φιλιππίδη σε αυτές τις γυναίκες θα μπορούσε να επιφέρει μία ενδεχομένως διαφορετική στάση από τα θύματα και να είναι τα πράγματα διαφορετικά;
Δεν ξέρω κατά πόσο μία συγγνώμη θα εξάλειφε τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια γίνονται βάσει κατηγοριών αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μία ειλικρινής συγγνώμη θα ήταν χρήσιμη αρχικά για την ζωή του ίδιου του Πέτρου και της συζύγου του. Για εμένα και η Ελπίδα ήταν άνθρωπος της ζωής μου και πολλές φορές μιλούσαμε για πολλά θέματα.

Αν αθωωθεί, πιστεύεις θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στον χώρο;
Αν αθωωθεί, θα φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο που έχει βασανιστεί.

READ MORE

LATEST NEWS