LIFESTYLE

Pre - Christmas «κρυφό» πάρτι στο Γουίνσδορ - Η Κέιτ, ο Γούλιαμ και οι ηχηρές απουσίες

Lifenews

Ο βασιλιάς Κάρολος διοργάνωσε ένα "κρυφό" πάρτι στο Κάστρο του Ουίνδσορ αυτή την εβδομάδα με αφορμή μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή.

Ο μονάρχης παρέθεσε βασιλική δεξίωση για τα στενά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας και της Σόφι Γουέσεξ, στον ιστορικό χώρο.

Ο λόγος αυτού του pre Christmas πάρτι ήταν η επιθυμία του βασιλιά να αναγνωρίσει την σκληρή δουλειά των μελών της οικογένειάς του στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της αείμνηστης Βασίλισσας, που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο - τρεις μήνες πριν πεθάνει.

Λίγοι και εκλεκτοί βρέθηκαν στη δεξίωση που έγινε χωρίς φωτογράφους και κάμερες, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα ήταν χλιδάτη και συγκινητική.

Οι μόνοι που δεν καλέστηκαν το πάρτι ήταν πρίγκιπας Άντριου για ευνόητους λόγους και ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι συμμετείχε με μία μόνο εμφάνιση στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ.

Και έδωσε το παρών στην κηδεία της, με περισσότερες από μία εμφανίσεις.

Αλλάζει το καταστατικό ο βασιλιάς Κάρολος: Εκτός Χάρι και Άντριου - Αυτοί είναι οι αντικαταστάτες τους

Όλα αυτά λίγες μέρες αφού ο βασιλιάς Κάρολος έκανε μεγάλες αλλαγές στη βασιλική οικογένεια, προσθέτοντας τα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Άννα και πρίγκιπα Εδουάρδο, ως συμβούλους του κράτους - ικανούς να σταθούν στη θέση του μονάρχη στα επίσημα καθήκοντα.

Δεδομένου ότι ο Άντριου και ο Χάρι δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος αποφάσισε να διευρύνει τη δεξαμενή των επιλέξιμων royals.

Το επίσημο αίτημα του Βασιλιά για την αλλαγή – καθορίζοντας την Πριγκίπισσα Άννα και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο ως επιπλέον αναπληρωτές του – διαβιβάστηκε στη Βουλή των Λόρδων τηn περασμένη Δευτέρα.

Αυτό θα σημάνει αλλαγές στον νόμο περί αντιβασιλείας, ο οποίος επί του παρόντος ορίζει ότι οι σύμβουλοι είναι η σύζυγος του μονάρχη συν τα επόμενα τέσσερα βασιλικά μέλη διαδοχικά στον θρόνο, που είναι άνω των 21 ετών.

Σε δήλωσή του, ο Κάρολος επιβεβαίωσε: 

"Για να διασφαλιστεί η συνεχής αποτελεσματικότητα των δημόσιων δραστηριοτήτων όταν δεν είμαι διαθέσιμος, όπως όταν αναλαμβάνω επίσημα καθήκοντα στο εξωτερικό, επιβεβαιώνω ότι θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος εάν το Κοινοβούλιο κρίνει κατάλληλη την αύξηση του αριθμού των ατόμων που μπορουν να ενεργήσουν ως Σύμβουλοι του Κράτους σύμφωνα με τους όρους των πράξεων της Αντιβασιλείας 1937 έως 1963, ώστε να συμπεριλάβουν την αδερφή και τον αδελφό μου, την βασιλική Πριγκίπισσα και τον κόμη του Γουέσεξ. Και οι δύο έχουν αναλάβει στο παρελθόν αυτόν τον ρόλο. "

Πηγή: thetoc.gr

 

READ MORE

LATEST NEWS