LIFESTYLE

Ποιος είναι ο 24χρονος Andrew Lambrou που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2023;

Lifenews

Με καταγωγή από την Πάφο και την Αθηαίνου, στο Los Angeles και τη σκηνή της Eurovision

Στη σκηνή του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα βρεθεί ο 24χρονος Andrew Lambrou ο οποίος όπως ανακοινώθηκε, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο το 2023.

Ο 24χρονος τραγουδιστής και συνθέτης είναι γεννημένος στην Αυστραλία από Κύπριους γονείς από την Αθηαίνου και το χωριό Κάθηκας στην Πάφο, θα γίνει ο 39ος εκπρόσωπος της Κύπρου στο διαγωνισμό.

Ο ίδιος ασχολείται με τη μουσική από τα 5 του χρόνια, ενώ φοίτησε στο μουσικό σχολείο AMS, όπου έμαθε να παίζει πιάνο. Μάλιστα είχε ανακαλύψει το ταλέντο να ακούει ένα μουσικό κομμάτι και να το μαθαίνει μόνος μου. Στα 5 του χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση τραγουδώντας το «doh a deer».

Οι ίδιοι οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής και τραγουδιού, ενώ είχε δάσκαλο φωνητικής τον σπουδαίο, Marc Villagra.

Το 2015 σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στο X-Factor της Αυστραλίας, εντυπωσιάζοντας τους 4 κριτές, Danii Minogue, James Blunt, Chris Isaak, Guy Sebastian.

Μάλιστα ο Andrew πέρασε την πρώτη φάση με τέσσερα «ΝΑΙ» ερμηνεύοντας το «Chains» του Nick Jonas. Στη δεύτερη φάση, αυτή του 5 seat challenge, ο coach της ομάδας των Αγοριών κάτω των 25, Chris Isaak, κλήθηκε να επιλέξει μόνο πέντε από τα αγόρια για να συνεχίσουν.

Δες το απόσπασμα:

Ο Andrew τραγούδησε το «Ain’t nobody» της Chaka Khan και πήρε μια θέση στο Top 5. Δυστυχώς η φάση των Super Home Visits δεν ήταν εξίσου τυχερή για τον Κύπριο ομογενή τραγουδιστή καθώς δεν κατάφερε να περάσει στους 3 και να μπει στα live shows, με τον Simon Cowell να ανέφερε πως θα είχε μια λαμπρή πορεία στο μέλλον.

Η συμμετοχή του στο X Factor τράβηξε την προσοχή της Sony ATV, όπου έκανε συμφωνία με τον νεαρό τότε τραγουδιστή, όπου του επέτρεψε να συνεργαστεί με άλλους μουσικούς και να ανακαλύψει τον δικό του ήχο.

Βίντεο:

Πέρασε επίσης 3 μήνες στο LA γράφοντας συνεχώς, ενώ εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να δοκιμάσει τις εμπνεύσεις του πάνω στη μουσική. Τέλος, υπέγραψε με την City Pop Records, κάνοντας και εκεί μια καινούργια αρχή.

Τέλος, το 2022 συμμετείχε στον διαγωνισμό Eurovision – Australia Decides με το τραγούδι, «Electrify», προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον διαγωνισμό την ίδια χρονιά. Δυστυχώς με 51 βαθμούς, κατέληξε στην 7η θέση.

Δες την εμφάνιση του: 

READ MORE

LATEST NEWS