LIFESTYLE

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο! Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος

Lifenews

Σε ηλικία 87 ετών

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος, με μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Πρόσφατα μάλιστα, είχε νοσήσει από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία του, φτάνοντας σήμερα να άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1935 στον Πύργο Ηλείας με μια μακρόχρονη πορεία στα καλλιτεχνικά, ενώ υπήρξε και βουλευτής. 

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

READ MORE

LATEST NEWS