HOLLYWOOD NEWS

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία της που ανέρχεται στα 530 εκατομμύρια δολάρια;

Lifenews

Αμύθητη περιουσία

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία.

Το όνομα της Βασίλισσας Ελισάβετ απασχολούσε πάντα τα Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο μετά τον θάνατο της υπάρχει ενδιαφέρον για το πως θα χωριστεί η περιουσία της που ανέρχεται στα 530 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου τους να προκύπτει από τα ακίνητα στην κατοχή της. Συγκεκριμένα το Sandringham Estate (65 εκατ. δολάρια), που είχε αγοραστεί ως εξοχική κατοικία από τον Βασιλιά Εδουάρδο τον 7ο, παρέμεινε στη βρετανική μοναρχία για 4 γενιές.

Υπάρχει το Κάστρο Balmoral (140 εκατ. δολάρια), το οποίο είναι η σκωτσέζικη κατοικία της οικογένειας από το 1852, όταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος το αγόρασε για τη σύζυγό του, Βασίλισσα Βικτόρια. Πηγές θέλουν την ύπαρξη μίας ακόμα κατοικίας, το Duchy of Lancaster, που υπάρχει από το 1399 και χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικές συνεισφορές και για οικονομική υποστήριξη της οικογένειας, εφόσον νοικιάζουν αρκετές εκτάσεις στην περιοχή.

Η περιουσία της Ελισάβετ έχει ήδη μοιραστεί στα μέλη της οικογένειας και το 1992, μετά από τη δημόσια κριτική για το πού πηγαίνουν τα λεφτά των φορολογούμενων, η ίδια συμφώνησε στο να πληρώνει μόνη της τους μισθούς των υπαλλήλων ή των μελών της βασιλικής οικογένειας. Αν είσαι εξάλλου βασιλικό μέλος, δουλεύεις full time και πρέπει να μετακινείσαι για συναντήσεις με αξιωματούχους και να παρίστασαι στα εγκαίνια κτιρίων και άλλες επίσημες εκδηλώσεις. 

Θα πάρει ο Κάρολος τα περισσότερα;

Μετά τον θάνατό της, το πιθανότερο είναι ότι οι ιδιωτικές κατοικίες περνούν στον γιο της, Κάρολο, που είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο. Ο Κάρολος θα εξαιρεθεί από τον φόρο κληρονομιάς έως και 40%, χάρη σε μία ειδική συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των μοναρχών και της βρετανικής κυβέρνησης. «Ο μονάρχης δεν εργάζεται ούτε σκοπεύει να αυξήσει την περιουσία του, όπως ένας οποιοδήποτε πολίτης. Εάν υποβαλλόταν συνέχεια σε φόρο κληρονομιάς, θα έχανε όλα του τα πλούτη», αναφέρουν οι Fisher Jones Greenwood Solicitors.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κάρολος είναι εκείνος που θα κληρονομήσει και όλα τα υπόλοιπα.

READ MORE

LATEST NEWS