LIFESTYLE

Δίκη Φιλιππίδη: Αυτή είναι η κατάθεση που «έκαψε» τον ηθοποιό! «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις»

Lifenews

Εξελίξεις στην υπόθεση του γνωστού ηθοποιού

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός δεν δίστασε να επιτεθεί σε έναν άνδρα που παρακολουθούσε τη δίκη. Κατά την ολιγόλεπτη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας ο ηθοποιός σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε τον άνδρα και του είπε σε έντονο ύφος: «Τι με κοιτάς;» Ο άνδρας, αν και σαστισμένος, του απάντησε: «Κάποιο λάθος κάνετε, κύριε».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης τότε απάντησε: «Αν σε πιάσω στα χέρια μου…»

Ο ηθοποιός έδωσε και χθες το «παρών» στο δικαστήριο, έχοντας στο πλευρό του ακόμη μια φορά τον γιο του και τη σύζυγό του Ελπίδα, η οποία είναι μάρτυρας στη δίκη και για τον λόγο αυτό βρίσκεται πάντα εκτός δικαστικής αίθουσας, μέχρι να καταθέσει.

Τα λεπτά που η φίλη της αναστατωμένη τής εξομολογήθηκε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του το 2010 περιέγραψε, χθες, καταθέτοντας, μια ηθοποιός και φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Μόλις άρχισε η διαδικασία, ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουγε σιωπηλός από το εδώλιο του κατηγορουμένου τη μάρτυρα να περιγράφει όσα ήξερε από τη φίλη της. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, που βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει πια το κεφάλι σκυμμένο. Κοίταζε συνεχώς τη μάρτυρα, με την οποία είχαν συνεργαστεί σε παράσταση του Εθνικού, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε η φωνή του, όταν εκείνη μετέφερε στο δικαστήριο κουτσομπολιά που είχε ακούσει για τον ίδιο. Μάλιστα, τότε ο κατηγορούμενος γύρισε διαμαρτυρόμενος προς τους δικηγόρους του, ζητώντας να παρέμβουν.

Η μάρτυρας περιέγραψε τη φίλη της ως φοβερά σοκαρισμένη μετά το επίμαχο ραντεβού με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Ήταν πολύ αναστατωμένη, αγχωμένη. Είχε κοκκινίλες στον λαιμό. Φοβήθηκα ότι κάτι κακό τής συνέβη. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και τότε μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει» είπε η μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα της αφηγήθηκε η φίλη της ότι συνέβησαν, ενώ βρισκόταν μαζί του σε ραντεβού για έναν ρόλο σε παράστασή του.

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια κι εκείνη φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε κι έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά», περιέγραψε η μάρτυρας και φορτισμένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Ξεκλείδωσε την πόρτα και τότε εκείνη κατάφερε να φύγει».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως εκείνη την ημέρα η φίλη της μονολογούσε λέγοντας «Καταστράφηκα, δεν θα βρω ποτέ δουλειά» και της ζήτησε να μην το πει σε κανέναν.

«Τότε χτύπησε το κινητό της και ήρθε ένα μήνυμα πολύ αισχρό, χυδαίο, από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν το πιο αισχρό μήνυμα που έχω διαβάσει. Της ζητούσε να του κάνει σεξουαλικές πράξεις και στο τέλος έγραφε: «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

Πρόεδρος: Της είπατε να το καταγγείλει;

Μάρτυρας: Ντρέπομαι, αλλά δεν το σκέφτηκα. Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη… που δεν το σκέφτηκα.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι τα χρόνια που ακολούθησαν άκουσε πολλές φήμες για παράλληλες σχέσεις του ηθοποιού και κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων με αφορμή το γεγονός ότι το 2016 συνεργάστηκε μαζί του σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, με το οποίο είχε συμβόλαιο.

«Είχαμε καλή συνεργασία. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός, με σπάνιο ταλέντο. Απέναντί μου ήταν τυπικός, δεν βρεθήκαμε ποτέ μόνοι μας. Δεν ξανασυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε, αλλά είχα κλείσει αλλού», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση, γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα.

Πηγή: espressonews 

READ MORE

LATEST NEWS