LIFESTYLE

Επτά βρετανικές πόλεις στην τελική ευθεία για διοργάνωση της Eurovision για λογαριασμό της Ουκρανίας

Lifenews

Επτά βρετανικές πόλεις επελέγησαν στη διαδικασία διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας, λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το BBC.

Από τις είκοσι πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό, προκρίθηκαν αυτές του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Νιουκάσλ και του Σέφιλντ. Πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Μπέλφαστ αποκλείστηκαν.

Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διοργάνωσε τελευταία φορά την Eurovision το 1998, στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία. Η χώρα φιλοξένησε τον διαγωνισμό οκτώ φορές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την Eurovision.

Ύστερα από τη νίκη της πέρυσι τον Μάιο στον Τορίνο, που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, η Ουκρανία επέκρινε αρχικά την απόφαση των διοργανωτών να μην της ανατεθεί η διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού, για λόγους ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) έκρινε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αφορούν την ασφάλεια, ούτως ώστε η Ουκρανία να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού.

Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της EBU και της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου το BBC να διοργανώσει τον διαγωνισμό, σε μία εκδήλωση στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

READ MORE

LATEST NEWS