HOLLYWOOD NEWS

Will Smith: Παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου των Oscars!

Lifenews

Το ανακοίνωσε ο ίδιος - Ποιες είναι οι συνέπειες;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, μετά το χαστούκι που έδωσε ο Will Smith στον Chris Rock, τη βραδιά της απονομής των Oscars, την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται να μετάνιωσε για αυτό που έκανε και εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας γι΄ αυτό και παραιτείται από αυτή και τα προνόμιά της.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Απάντησα αμέσως στο πειθαρχικό κάλεσμα της Ακαδημίας και θα δεχτώ πλήρως και όλες τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου. Οι πράξεις μου στην παρουσίαση των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επίπονες και αδικαιολόγητες.

Η λίστα με αυτούς που πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά μου, πολλούς από τους καλούς μου φίλους και τους αγαπημένους μου, όλους όσους παρευρέθηκαν και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα την ευκαιρία άλλων υποψηφίων και νικητών να γιορτάσουν και να γιορταστούν για την εξαιρετική δουλειά τους, μου ράγισε την καρδιά.

Θέλω να επιστρέψω τη βαρύτητα σε εκείνους που αξίζουν την προσοχή για τα κατορθώματά τους και την τέχνη τους στον κινηματογράφο. Οπότε, παραιτούμαι από την ιδιότητα του μέλους στην Ακαδημία του Κινηματογράφου και θα δεχτώ όλες τις περαιτέρω συνέπειες που το Συμβούλιο κρίνει κατάλληλες. Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω για να διασφαλίσω ότι η βία ποτέ ξανά δε θα επικρατήσει της λογικής».

Το αίτημα του Smith έγινε δεκτό από την Ακαδημία καθώς σπίλωσε το πνεύμα του θεσμού. Αυτό σημαίνει πως ο Smith δεν θα μπορεί πια να ψηφίσει υποψηφίους, ανακαλείται η πρόσβασή του σε προβολές ταινιών, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα δεχτεί στο μέλλον κάλεσμα σε διοργάνωσή της.

Δες τη στιγμή του... χαστουκιού: 

 

READ MORE

LATEST NEWS