LIFESTYLE

Σταύρος Κυπριανού: «Έφυγε» από τη ζωή ο γιατρός που τον έσωσε! Συγκινεί το αντίο του (Φώτο)

LifenewsTeam

«Ίσως να ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον ήρωα μου»

Σε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προχώρησε ο Σταύρος Κυπριανού, αποχαιρετώντας τον ήρωα του, τον γιατρό που του έσωσε τη ζωή.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος που μίλησε για την περιπέτεια υγείας που είχε πριν μερικά χρόνια, αποχαιρέτησε τον γιατρό που τον χειρούργησε, δίνοντας του ξανά την ευκαιρία να προχωρήσει και να συνεχίζει να ονειρεύεται.

Να σε θυμίσουμε πως ο Σταύρος Κυπριανού είχε διαγνωσθεί με την ασθένεια, νόσος των σταυροφόρων και η οποία θεραπεύεται μόνο με μεταμόσχευση ήπατος, μια περιπέτεια που αποτύπωσε μάλιστα και στο βιβλίο που έγραψε.

Στο αποχαιρετιστήριο του, έγραψε για τον γιατρό του: «Σε συνάντησα για πρώτη φορά εκείνο το πρωινό της 15ης Μαρτίου του 2015.

Βρισκόμουν σε ένα μικρό δωμάτιο, στον προθάλαμο του χειρουργείου μαζί με τον αναισθησιολόγο, ο οποίος μου εξηγούσε την διαδικασία της ολικής νάρκωσης. Ενώ έκανα πλάκα και υπέβαλλα διάφορες χαζές ερωτήσεις προσπαθώντας να διαχειριστώ το άγχος μου, μπήκες στο δωμάτιο. Έγιναν οι τυπικές συστάσεις και όλως παραδόξως συνεχίσαμε να μιλάμε για λίγα λεπτά σε ένα πολύ χαλαρό μοτίβο. Η στάση σου και οι ξεκάθαρες απαντήσεις σου απομάκρυναν σε ένα μεγάλο ποσοστό το συναίσθημα του φόβου και μου έδωσαν θάρρος και πίστη για την δύσκολη συνέχεια.

Δεν ήμασταν φίλοι, ούτε κολλητοί. Ήταν η τυπική σχέση γιατρού - ασθενούς. Όμως εκτιμώ το γεγονός πως εκείνες τις δύσκολες, δέκα ώρες του χειρουργείου, που η ζωή μου κρεμόταν από το νυστέρι σου αλλά και τα χέρια της χειρουργικής σου ομάδας, δώσατε τον καλύτερο σας εαυτό για να τα καταφέρω.

Ήσουν πρωτοπόρος στον τομέα της μεταμοσχευτικής ηπατολογίας και παθιασμένος με την δουλειά σου!

Το ότι σήμερα είμαι ζωντανός το οφείλω πρώτα στον δότη μου, στην ομάδα σου , αλλά και στις εξαίρετες υπηρεσίες ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας της μονάδας ηπατολογίας του Queen Elizabeth Hospital Birmingham.

Και κάτι ακόμα. Ίσως να ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον ήρωα μου, πριν από την δίκη μου μεταμόσχευση. Όταν Θα τον συναντήσεις κάπου εκεί ψηλά, ανάμεσα στους Αγγέλους,σε παρακαλώ να του πεις πως θα τον ευγνωμονώ και θα τον μνημονεύω με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία, μέχρι την τελευταία μου ανάσα.

Καλό παράδεισο Professor Paolo MuiesanESOT - European Society for Organ Transplantation».

READ MORE

LATEST NEWS