LIFESTYLE

Ξένια Κωνσταντινίδου: Αποχαιρετά την καθηγήτρια της, Ροζίτα Σώκου! (Φώτου)

Lifenews

Αποκλειστικές δηλώσεις στο LifeNewscy

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε απ’ τη ζωή η Ροζίτα Σώκου, η οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.

Μάλιστα την ανακοίνωση του θανάτου της έκανε η κόρη της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η Ροζίτα Σώκου υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ενώ ήταν μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυναίκες δημοσιογράφους. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κινηματογραφική κριτική το 1946, με τις δηλώσεις της κατά καιρούς να μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν ήταν και η Κύπρια ηθοποιός Ξένια Κωνσταντινίδου που είχε τη Ροζίτα Σώκου καθηγήτρια στη δραματική σχολή Μέλισσα της Έλντας Πανοπούλου μεταξύ 2007 με 2010.

Το LifeNewscy επικοινώνησε με την ηθοποιό όπου μας ενημέρωσε πως είχε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσει τη Ροζίτα Σώκου κατά την διάρκεια των σπουδών της, καθώς τους έκανε μάθημα κάθε βδομάδα.

Μάλιστα μας αποκάλυψε πως η ίδια έκανε τραπέζι στους φοιτητές της κάθε Κυριακή και όποιος ήθελε πήγαινε σπίτι της, ενώ τους συμβούλευε πάντα για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Μιλώντας στο lifeNewscy η ταλαντούχα Κύπρια ηθοποιός έχει να θυμάται όμορφες στιγμές από τη Ροζίτα Σώκου, που την αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

READ MORE

LATEST NEWS