LIFESTYLE

Ανδρέας Βουγιούκας: «Αυτοί είναι οι λόγοι που είπα όχι του χρόνου στο «Μπρούσκο»

Lifenews

Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ετοίμαζε πυρετωδώς την είσοδο του και στον κινηματογράφο δικής του παραγωγής την “Αίθουσα Αναμονής”, με την Ελληνίδα ηθοποιό Τόνια Σωτηροπούλου.

Ήταν τότε, που η επιτυχία του ρόλου του Μανωλιού στο «Μπρούσκο» ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχία! Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα, ο αγαπημένος ηθοποιός αλλάζει πλώρη και βάζει μπρος για νέες επιτυχίες!

Ο Ανδρέας Βουγιούκας, πιο ώριμος και πιο κατασταλαγμένος στα επαγγελματικά του πλάνα, μου αποκαλύπτει σε μια συνέντευξη με άρωμα «Μπρούσκο», τους λόγους που αποφάσισε να πει «όχι» στον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου για την ανανέωση της συνεργασία τους.

Μάλιστα, θυμάται και αναπολεί μαζί μου στιγμές από την πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών, μου αποκαλύπτει την αγαπημένη του «ατάκα» στο «Μπρούσκο» που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του, ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο τον αγαπημένο του ηθοποιό από τη σειρά, έχοντας πάντα πίσω στην όψη του μυαλού του πως, κάτι νέο ξεκινά για αυτόν. Προσεχώς, στους κινηματογράφους η πρώτη κινηματογραφική του ταινία «Αίθουσα Αναμονής» και το «μαγείρεμα» της νέας του τηλεοπτικής δουλειάς.

Αλήθεια, είναι ερωτευμένος; Τι του αρέσει σε μια γυναίκα και πως την θέλει; Εκεί που μιλάμε, ξαφνικά μας αφιερώνει και μια τελευταία μαντινάδα ως «Μανωλιός» και μου αποκαλύπτει τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια!

Αποκλειστικά στη Lady Times, ο ταλαντούχος ηθοποιός Ανδρέας Βουγιούκας και όπως μου αποκαλύπτει, «To Μπρούσκο για μένα ήταν μόνο η αρχή»!

Τι άλλαξε από τον καιρό που έχει να συναντηθούμε «δημοσιογραφικά;

Και τι δεν άλλαξε! Πολλές παραστάσεις και συνάμα πολλές εμπειρίες, κάθε χρόνο και καλύτερα! Γνωριστήκαμε στο «Μπρούσκο» και τώρα τα ξαναλέμε στο τέλος της 3ης σεζόν! (γέλια)

Ο ρόλος του Μανωλιού έχει καθιερωθεί για τα καλά και έγινε αγαπητός από τον κόσμο. Πως εισπράτεις όλη αυτή την αγάπη;

Καταρχάς, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να σε σταματάει ο κόσμος, αυτές τις δύσκολες εποχε΄ς που διανύουμε τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα και να σου λένε πως «με κάνεις και ξεχνάω τα προβλήματα της καθημερινότητας»! Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, ένα πραγματικό δώρο θεού θα έλεγα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που είχες τόση ανταπόκριση από τον κόσμο αυτός ο ρόλος.

Σαν βόμβα «έσκασε» στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια πως ο ρόλος του «Μανωλιού», ο επιτυχημένος και αγαπητός αυτός ρόλος του κόσμου σταματάει από το «Μπρούσκο». Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν να παρθεί αυτή η απόφαση, νοουμένου πως ο ρόλος σου ήταν η έκπληξη της σειράς;

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί ακούστηκαν διάφορα. Με την παραγωγή έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις, άριστες σχέσεις θα έλεγα και τους ευχαριστώ θερμά που μου έδωσαν την ευκαρία να δείξω και εγώ και να βάλω ένα λιθαράκι στην επιτυχία της σειράς.

Ίσα-ίσα, μου έκαναν την πρόταση για να να συνεχίσω και του χρόνου στη σειρά, αλλά την απόρριψα γιατί πολύ απλά μέσα μου πιστεύω πως ο ρόλος ο συγκεκριμένος έχει κάνει τον κύκλο του.  

Στεναχωρέθηκαν, αλλά πρέπει και εγώ να συνεχίσω. Όλα έχουν ένα τέλος. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Σαν ηθοποιός, έχω πλέον, ανάγκη να γυρίσω σελίδα και να κάνω κάτι διαφορετικό. Προσωπικά, για μένα η τέταρτη χρονιά θα ήταν κάτι το οποίο θα ήταν λίγο πιο υπερβολικά στο να το στηρίξω ακόμα.

Γιατί το λές αυτό;

Κοίταξε, σε αυτόν το ρόλο έπρεπε να δίνεις πάρα πολλή ενέργεια, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από μένα. Πιστεύω, ότι είχα να δώσω σε αυτό το κομμάτι, το έχω δώσει. Απο εκεί και πέρα, ο ηθοποιός όταν αισθάνεται μέσα του ότι δεν έχει να δώσει άλλα πράγματα, είναι καλό να αποχωρεί και να ψάχνει καινούριες αναζητήσεις. Και στην προσωπική του καριέρα και πολλές φορές στη ζωή μας. Αυτό θέλω και εγώ να κάνω τώρα. Να κάνω διαφορετικά πράγματα και ελπίζω ο κόσμος να με στηρίξει σε αυτά που θα κάνω μετέπειτα!

Έχεις συζητήσει με την παραγωγή στο να αλλάξει τροπή ο ρόλος σου στη σειρά και να δούμε κάτι καινούριο, πέρα από αυτό που βλέπαμε μέχρι σήμερα;

Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις και σεναριακά και για οτιδήποτε άλλο, κάπου συμφωνούσαμε, κάπου διαφωνούσαμε. Το θέμα είναι πως η απόφαση πάρθηκε καθαρά από εμένα, για το λόγο που εξήγησα και πιο πριν. Ο Μανωλιός έχει κάνει τον κύκλο του από το «Μπρούσκο».

Τι αναμνήσεις θα σου μείνουν από τη σειρά;

Οι καλύτερες! Το «Μπρούσκο» για μένα ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία, με καθιέρωσε όσο με έχει καθιερώσει μέχρι στιγμής στο χώρο, μου ανοίχτηκαν πόρτες και θετικά πράγματα στη ζωή μου. Όμως, κάτι καλό θα έρθει χωρίς να θέλω να λέω πολλά λόγια!

Στεναχωριέσαι που ολοκληρώνεται ένας σημαντικός, θα έλεγα για σένα, κύκλος στη ζωή σου;

Όχι, δεν στεναχωριέμαι. Νιώθω πολύ γεμάτος και έχω όρεξη να κάνω, άλλα τόσα στο χώρο της υποκριτικής. Κάθε καλό, έχει και ένα τέλος. Η ζωή συνεχίζεται και έρχονται πολύ ωραία πράγματα που θα δείτε από δικής μου πλευράς και από άλλους ρόλους που θα κάνω στο μέλλον.

Πάντως, απ“ότι βλέπω από τα σχόλια του κόσμου στα social media, «ξεκίνησαν» μια επανάσταση στο να μη φύγει ο «Μανωλιός» από τη σειρά. Ο κόσμος αντέδρασε και γίνεται ένας «μικρός» πανικός γύρω από την αποχώρηση σου…

Έχω ενημερωθεί για αυτό το γεγονός και το εκτιμώ δεόντως. Τους ευχαριστώ όλους, γιατί χωρίς τη στήριξη και τη βοήθεια του κόσμου δεν θα ήμουνα εδώ αυτή τη στιγμή να μιλάμε μαζί.

Τους χρωστάω τα πάντα διότι ο ηθοποιός που επιλέγει να κάνει τηλεόραση οφείλει τα πάντα στον κόσμο. Χωρίς τον κόσμο, θα είμασταν ένα τίποτα. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Έτσι, τους ευχαριστώ και τους λέω πως αν πραγματικά τους αρέσω και με στηρίζουνε, τότε τους περιμένω και στην επόμενη μου δουλειά να με στηρίξουν το ίδιο!

Από εδώ και στο εξής, τι μέλει γενέσθαι; Τι μας ετοιμάζεις;

Ετοίμασα μια ταινία που θα έχει ένα τελείως, διαφορετικό και ανατρεπτικό ρόλο, ένας «σκοτεινός» ρόλος θα έλεγα που αναμένεται τον χειμώνα του 2016-2017 στις κινηματογραφικές αίθουσες. «Αίθουσα Αναμονής» λέγεται η ταινία. Είναι ένας ρόλος πρόκληση για μένα που θα προβληθεί τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστούν εγώ, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Μαρία Ιωάννου, ο Πάνος Κρανιδιώτης, ο Χάρης Γεωργιάδης. Επίσης, η Άννα Φόνσου που είναι τιμή μου που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της, ο Ευτύχιος Πουλλαίδης, ο Σταύρος Λούρας και η σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιονταρίτη και η ιδέα του Λεωνίδα Κόσιη.

Όλοι οι συντελεστές κάναμε μια εξαιρετική δουλειά και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει και κινηματογραφικά!

Πως νιώθεις που συνεργάστηκες με την Άννα Φόνσου, μια καταπληκτική ηθοποιό, του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου;

Μόνο και μόνο που έχει παίξει στο παρελθόν με όλα αυτά τα μεγαθήρια του ελληνικού κινηματογράφου, μόνο περηφάνια και δέος μπορώ να αισθάνομαι. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και εύχομαι να ξανασυνεργαστώ μαζί της, γιατί η Άννα έχει ακόμη να δώσει πολλά!

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, με τι επάγγελμα θα ήθελες να καταπιαστέις;

Αν δεν ήμουν ηθοποιός, θα ήθελα να είμαι ηθοποιός. Ευχαριστώ! (γέλια)

Τι είναι αυτό που θέλει αυτή τη στιγμή να πετύχει άμεσα ο Ανδρέας και έχει βάλει στόχο να το εκπληρώσει;

Έχω την ανάγκη και θέλω να κάνω θέατρο στην Ελλάδα. Ήδη, είμαι σε συζητήσεις σε κάποιο θίασο, αλλά δεν είναι επίσημο ακόμα. Επίσης, ετοιμάζω, τηλεοπτικά δικής μου παραγωγής ή στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Συζητάω με διάφορα κανάλια και όταν υπάρχει επίσημη απάντηση θα το ανακοινώσουμε.

Είχες ποτέ έντονες διαφωνίες ή και διαμάχες με τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου;

Δεν είχαμε ποτέ διαφωνίες, ούτε αψιμαχίες καθόλη τη διάρκεια παραμονής μου στη σειρά. Εξού και η πρόταση ανανέωσης. Ότι διαφωνία αν είχαμε, ήταν στο θέμα της σκηνής που θα κάναμε, ή να είχα εγώ μια άποψη να ήταν διαφορετική με αυτή του Ανδρέα, αλλά οι διαφωνίες ήταν καθαρά δημιουργικές. Παρόλα αυτά, έχω και με τους δύο άριστες σχέσεις και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσανε!

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου ατάκα και ποια η αγαπημένη σου σκηνή στη σειρά και από τους τρεις κύκλους του «Μπρούσκο»;

Η αγαπημένη μου ατάκα από τη σειρά είναι όταν έλεγα στη Τζούς Ευείδη, την «Κωνσταντίνα» δηλαδή, «ζυναίκα» αντί γυναίκα! (γέλια) Αυτό έχει μείνει σε όλους, όποιος το ακούει αυτό ξέρει πως πρόκειται για την «τηλεοπτική» μου γυναίκα. Τώρα, η αγαπημένη μου σκηνή, είναι πάρα πολλές, αλλά αυτή που θυμάμαι και θα μου μείνει αξέχαστες με τα βαρέλια και τις γάζες, όπως και πέρσι η σκηνή με τα αρνιά που κουβαλούσα. Επίσης, όταν πήγαμε στη Φλωρεντία που με γύρευαν και χάθηκα και οι τωρινές στη φυλακή που έδειξα ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο μενού.

Ποιον ηθοποιό από την σειρά, αλλά και στην πραγματικότητα θαυμάζεις και γιατί;

Έχω καθίσει και έχω μιλήσει και έχω εισπράξει πάρα πολλά από τον Γιώργο Ζένιο. Ο άνθρωπος είναι σχολή. Μόνο και μόνο οι παραγωγές που έχει παίξει στο εξωτερικό, οι εμπειρίες του, εξιστορώντας τις σε εμένα σε κάνουν πιο «πλούσιο». Και παίζοντας μαζί του στη σειρά, «πήρα» τα καλύτερα!

Έχεις ποτέ «πατήσει» στα χνάρια του να «ψωνιστείς» λόγω της αναγνωρισιμότητας σου;

Θα έλεγα ο χαρακτήρας και το περιβάλλον μου στο οποίο μεγάλωσα είναι τελείως ανασταλτικοί παράγοντες. Μην ξεχνάς πως εγώ άρχισα σε νεαρή ηλικία το επάγγελμα του ηθοποιού. «Έφαγα» όμως και πόρτες, γνώρισα το πως είναι να τρως τα μούτρα σου. Έτσι εκτιμάς τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Είναι καλός στη δουλειά σου να είσαι εγωιστής με τον εαυτό σου και να έχει απαιτήσεις από αυτόν. Να είσαι ψωνισμένος με την δουλειά σου και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος μέσα στο «γήπεδο», όπως λένε και οι ποδοσφαιριστές.


Τι είναι αυτό που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει μετά από εξαντλητική ημέρα στη δουλειά;

Με το να ακούω μόνο Elvis Presley!!!! (γέλια)

Την οικογένεια σου, η οποία μένει μόνιμα στην Ελλάδα, την πεθυμάς; Τι είναι αυτό που σε δίδαξαν; Σε ποιον έχεις αδυναμία;

Έχω αδυναμία και στους δύο μου τους γονείς, οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ και στην καριέρα μου, ακόμη και τώρα. Εννοείται πως μου λείπουν, αλλά τους επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου έχει πει ο πατέρας μου, πως πρέπει πάντοτε να κυνηγάς τα όνειρα σου. Ζωή χωρίς όνειρα είναι ένα άδειο μονοπάτι και όπως στρώσει ο καθένας θα κοιμηθεί. Έτσι, τώρα που έχουμε την ευκαιρία που έχουμε κάνει την αρχή να στρώσουμε καλά! (γέλια)

Καλοκαιρινές διακοπές υπάρχουν στα πλάνα σου;

Θα πάω στο Πόρτο Ράφτη εκεί που είναι το σπίτι μου και οι δικοί μου και στην Αθήνα που έχω φίλους. Αν τύχει και υπάρξει ευκαιρία θα πάω σε κανένα νησάκι.

Και κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε. Θέλω να αφιερώσεις αποκλειστικά στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της Lady Times, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μια τελευταία μαντινάδα του «Μανωλιού» πριν κλείσει αυτό τον όμορφο κύκλο που λέγεται «Μπρούσκο»…

«Αν ότι θές καλό να πεις με μαντινάδα, δίνεις χαρά στους Κύπριους και σ΄ούλη την Ελλάδα». Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Πηγή: socialista.com.cy

READ MORE

LATEST NEWS