ΖΏΔΙΑ

Τι σου δείχνει η κρεβατοκάμαρά του για τη σχέση σας

Lifenews

Τα σημεία που πρέπει να τσεκάρετε:


Κομοδίνο ένα (από τη δική του μεριά μόνο) ή και κανένα.
Αυτό δείχνει έναν τύπο που ζει λιγάκι στο χύμα, στο αόριστο, στο «λίγο εδώ και λίγο εκεί». Αυτοί που δεν έχουν κομοδίνα δίπλα στο κρεβάτι τους, είναι σαν να μη σκοπεύουν να μείνουν κάπου για πολύ, γι’ αυτό δεν νιώθουν την ανάγκη να ακουμπούν κάπου τα πράγματά τους. 
Αν πάλι έχουν μόνο ένα κομοδίνο, δείχνουν ότι ζουν μόνο για τον εαυτό τους και όχι με την εγωιστική έννοια. Απλώς είναι αυτάρκεις, υπερβολικά ανεξάρτητοι, δεν χρειάζονται και πολύ τους άλλους. Δεν τους απασχολεί να μοιραστούν με κάποιον την κρεβατοκάμαρά τους. Να έρχεσαι όσο συχνά θες, αλλά και να φεύγεις εξίσου συχνά. Ακόμα κι αν δεν είναι θεωρητικά αντίθετοι στην ιδέα να μοιραστούν τη ζωή τους, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη φάση δεν αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, πάλι, όταν υπάρχει κομοδίνο μόνο από τη μια πλευρά του κρεβατιού, συμβολικά δημιουργείται μια ανισότητα στη σχέση.

Κρεβάτι με τη μια πλευρά σε επαφή με τον τοίχο.
Εδώ μπορεί να ξαπλώσει κανείς ανεβαίνοντας μόνο από τη μια πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας από τους δυο θα είναι κολλημένος στην κυριολεξία στον τοίχο. Άσε που θα πρέπει απαραίτητα να περνά πάνω από τον άλλο, ενοχλώντας τον αν κοιμάται. Η είσοδος και η έξοδός του είναι αυστηρά ελεγχόμενες. Όποιος είναι στην πλευρά του τοίχου παίρνει σαφώς τη μειονεκτική θέση. Αλλά και αυτός που βρίσκεται στην εξωτερική, μοιάζει έτοιμος να… πάρει πόδι. 
Σαν συμβολισμός της σχέσης δεν είναι και ο καλύτερος. Ο ένας πρέπει πάντα να καταπιέζεται και ο άλλος να ενοχλείται. Ως προς το φενγκ σούι, στη πλευρά του κρεβατιού που ακουμπά στον τοίχο δεν κυκλοφορεί καλά η ενέργεια και όποιος κοιμάται προς τα μέσα, δεν τροφοδοτείται αρκετά στη διάρκεια του ύπνου του.

Το κρεβάτι είναι απλώς ένα στρώμα που ακουμπά στο πάτωμα.
Πολύ χαριτωμένο, πολύ παιχνιδιάρικο, πολύ μποέμ. Και μπορείς να κάνεις διάφορα «αεροπλανικά» χωρίς φόβο να σπάσει ο σομιές ή να κουτρουβαλιαστεί κάποιος στο πάτωμα. Πλην όμως αυτό σε αναγκάζει να σέρνεσαι και να μπουσουλάς για να ξαπλώσεις ή να σηκωθείς. Θα μου πεις το ίδιο έκανες και στη σκηνή με το σλίπινγκ μπαγκ το καλοκαίρι. Ή δεν το έκανες; Πάντως η ζωή δεν είναι όλο διακοπές. Και στη γλώσσα του φενγκ σούι, ό,τι σε αναγκάζει να κατεβαίνεις (είπε μπαίνοντας σε ένα υπόγειο είτε ξαπλώνοντας καταγής σαν… τον σκύλο στο μαξιλάρι του) σου ρίχνει την ενέργεια. Και συμβολικά σου μειώνει την υπόσταση.

Το κρεβάτι δεν έχει κεφαλάρι.
Αν το προσκέφαλό σου είναι σε άμεση επαφή με τον τοίχο, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει στήριξη στη ζωή σου γενικά. Το κεφαλάρι, αντίθετα, εντείνει την αίσθηση της ασφάλειας όταν κοιμάσαι. Συνήθως τα άτομα που δεν έχουν ανάγκη να αισθάνονται έστω και μια ασφάλεια, είναι εκείνα που αγαπούν το ρίσκο, την περιπέτεια, τις περιπλανήσεις… πώς λέει και το τραγουδάκι «θα ζήσω ελεύθερο πουλί»; Κάπως έτσι. Αν συμφωνείς κι εσύ με αυτό, να ζήσετε και να ευτυχήσετε. Αν θες μια πιο στερεή βάση στη σχέση σας, ξανασκέψου το.

Υπάρχει μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα.
Όσο πιο μεγάλη, τόσο το χειρότερο. Δες το κι έτσι. Αντί, μετά τις όποιες σεξουαλικές τρυφερότητες να γυρίζουν την πλάτη ο ένας στον άλλο, απλώς ανοίγουν την τηλεόραση. Η τέλεια ευκαιρία να αποφύγεις τα πολλά-πολλά χωρίς να φαίνεσαι και αγενής. Πάλι μαζί δεν είστε, που βλέπετε τηλεόραση; Αμέ! Σαν είκοσι χρόνια παντρεμένοι, που έχουν το κρεβάτι μόνο για να κοιμούνται, να ξανακοιμούνται… α, ναι, και να βλέπουν καμιά ταινία, για να τους πάρει ο ύπνος. Εκτός κι αν η τηλεόραση είναι για να προβάλει συγκεκριμένα ειδικές ταινίες, που να… δίνουν έμπνευση για τα περαιτέρω, που αυτό είναι δικό σου θέμα το πώς θα το αντιμετωπίσεις. Πάντως, ως προς το να υπάρχει γενικά σαν υπνωτικό στην κρεβατοκάμαρα, δεν συζητάμε, από φενγκ-σουική άποψη, για την ακτινοβολία, τον θόρυβο και αυτό το τόσο ενοχλητικό φως που τρεμοπαίζει. Άντε μετά να αναπληρώσεις τις δυνάμεις σου, παίρνοντας ενέργεια με τον ύπνο.

Πάνω και γύρω από το κρεβάτι υπάρχουν σύνεργα της δουλειάς του/της.
Λαπ-τοπ, φάκελοι, χαρτομάνι, βιβλία, εφημερίδες. Κάποιος που φέρνει τη δουλειά ακόμα και στο κρεβάτι, σίγουρα δεν βάζει πολλά όρια ανάμεσα στο πού τελειώνει εκείνη και πού αρχίζει η προσωπική του ζωή. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, οι χώροι μας πρέπει να έχουν ξεκαθαρισμένες λειτουργίες. Η κρεβατοκάμαρα είναι για ανάπαυση και για έρωτες, οπότε δεν είναι καλό να μεταφέρουμε εκεί την «αγχωτική» ενέργεια των εργασιακών υποχρεώσεων. Όσο φορτωμένη κι αν είναι η μέρα σου, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια ώρα κενό από τη στιγμή που τελειώνεις τη δουλειά σου μέχρι να ξαπλώσεις. Ένας εργασιομανής άνθρωπος δίνει ελάχιστα σε μια σχέση και πάντα θα βάζει την προσωπική του ζωή (κι εσένα μαζί) σε δεύτερη μοίρα.

Τώρα λοιπόν που σου τα επισημάναμε όλα αυτά, μπορείς να τσεκάρεις καλύτερα τις γνωριμίες σου. Και, πού είσαι, για ρίξε μια ματιά και στο δικό σου δωμάτιο. Γιατί μπορεί κάλλιστα να κάνεις κι εσύ τα προαναφερθέντα, που σημαίνει ότι και η δική σου στάση και προδιάθεση απέναντι στις σχέσεις ίσως είναι παρόμοια...

READ MORE

LATEST NEWS