ΖΏΔΙΑ

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν φεύγει ο πρώτος ενθουσιασμός στη σχέση;

Lifenews

Η στιγμή της εξειδανίκευσης έρχεται σε κάθε σχέση, αλλά το κάθε ζώδιο εκείνη τη στιγμή την βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Ας δούμε τι λέει η αστρολογία για αυτό.
ΚΡΙΟΣ
Ο μονίμως παρορμητικός Κριός συνήθως βιάζεται να κρίνει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να αλλάξει γνώμη, και πολύ γρήγορα μάλιστα, αν διαπιστώσει ότι οι αρχικές του εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές σχέσεις του ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, του αρχικού έντονου ενθουσιασμού που σβήνει σε σύντομο χρόνο. Παρεκτός κι αν το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει είναι διατεθειμένο να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Κριού, οι ελπίδες για μακροημέρευση με αυτό το ασυμβίβαστο ζώδιο είναι λίγες. Το οποίο, επιπλέον, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα «θέλω» του, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να την αλλάξει.
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος μπορεί να είναι ερωτιάρης και (κρυφο)αισθηματίας, αλλά στην αγάπη ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Και σαν γήινο και αρκούντως προσγειωμένο ζώδιο που είναι, δεν αφήνεται εύκολα να παρασυρθεί από αυταπάτες. Έτσι κι αλλιώς, δίνει στον εαυτό του όλη τη χρονική άνεση να σκεφτεί και να αποφασίσει αν το συγκεκριμένο πρόσωπο καλύπτει τις συγκεκριμένες «ταυρίσιες» προδιαγραφές. Οπότε έχει το περιθώριο να το απομυθοποιήσει, μετά το καταλάγιασμα του πρώτου ενθουσιασμού του, και να ξέρει αν πράγματι είναι εκείνος ή εκείνη που θα του προσφέρει την πολυπόθητη ερωτική ευτυχία. Και τουλάχιστον έτσι δεν μπορεί να κατηγορήσει τον άλλον ότι τον παραπλάνησε.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο εξερευνητής των ανθρώπινων χαρακτήρων. Ζει για να γνωρίζει τους άλλους όσο πιο βαθιά γίνεται, είτε πρόκειται για απλές γνωριμίες είτε για έρωτες. Με ακόρεστη περιέργεια και ανοιχτό (συνήθως) μυαλό, είναι έτοιμος για τα πάντα, χωρίς να προτρέχει και να δημιουργεί αυταπάτες. Ακόμα κι αν, τυφλωμένος από τον ενθουσιασμό, έχει μπει σε ένα «τριπάκι» εξιδανίκευσης, γρήγορα το ξεπερνά, αν ο αναλυτικός νους του ανατρέψει την αρχική του άποψη. Άλλωστε, είναι μάλλον εγκεφαλικός τύπος και δεν αφήνει το συναίσθημα να τον αποπροσανατολίσει. Έτσι μπορεί ανερυθρίαστα να απορρίπτει το άτομο, που μέχρι πριν λίγο εκθείαζε.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος έχει σκοπό ζωής να βρει τον ασύγκριτο έρωτα, που μπροστά του θα ωχριούν οι μεγαλύτερες αγάπες της ιστορίας, της λογοτεχνίας και των συλλογικών φαντασιώσεων όλης της ανθρωπότητας. Κατόπιν τούτου, είναι από τους επικρατέστερους υποψήφιους για να πέσει στη λούμπα της εξιδανίκευσης, θεωρώντας ότι το εκάστοτε αντικείμενο του έρωτά του είναι εκείνο που μαζί του θα βιώσει την απόλυτη τελειότητα. Πέραν του να φορτώνει το αγαπημένο πρόσωπο με ένα σωρό υπερβολικά χαρίσματα, ο Καρκίνος σχεδόν θυμώνει με τον άλλο, όταν κάποια στιγμή προσγειώνεται σε μια ολωσδιόλου διαφορετική πραγματικότητα. Πράγμα άδικο, φυσικά, για το εν λόγω πρόσωπο, αλλά… ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;
ΛΕΩΝ
Οι ερωτικές προτιμήσεις του Λέοντα είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένες και μεγάλο μέρος τους περιλαμβάνει διάφορα εξωτερικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές του υποψηφίου που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του. Έτσι, μπορεί να κρίνει σχεδόν εξαρχής αν κάποιο άτομο καλύπτει τις απαιτήσεις του, εφόσον αυτό που βλέπει είναι αυτό που παίρνει. Φυσικά και ο Λέων δεν παύει να είναι ένας… κοινός θνητός, ικανός να πέσει στα τυφλά στην παγίδα της εξιδανίκευσης , όπως όλοι μας. Ευτυχώς όμως για εκείνον, δεν θα μείνει για πολύ εγκλωβισμένος στις φαντασιώσεις του. Θα ξυπνήσει, θα τινάξει περήφανα την αληθινή ή μεταφορική χαίτη του και θα πάει για άλλα.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος δεν εγκαταλείπει το αναλυτικό του πνεύμα ούτε κι όταν ζει τον μεγαλύτερο έρωτα. Ξέρει καλά πώς θέλει τον σύντροφό του και μπορεί να διακρίνει εύκολα αν κάποιο πρόσωπο καλύπτει τις ερωτικές του προδιαγραφές. Ωστόσο μερικές φορές συμπεριφέρεται με κάπως αντιφατικό τρόπο. Ενώ έχει μπει με πλήρη συνείδηση σε μια κατάσταση αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις του άλλου, εξακολουθεί να διατηρεί την τελειομανία του. Έτσι, πολλές σχέσεις του καταλήγουν να διαβρωθούν από την αμείλικτη παρθενίστικη κριτική σε ό,τι κάνει (ή δεν κάνει ενώ θα έπρεπε) ο ταλαίπωρος σύντροφός του. Μόνο ένας Παρθένος, τελικά, θα μπορούσε να εκλογικεύσει ακόμα και την εξιδανίκευση!
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός έχει ήδη εξιδανικεύσει τον έρωτα γενικά, οπότε προβάλλει σχεδόν αυτόματα όλες του τις φαντασιώσεις πάνω στο πρόσωπο που κάθε φορά τραβά το ερωτικό του ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, όταν ο αρχικός ενθουσιασμός καταλαγιάζει, αρχίζει να βλέπει την πραγματικότητα απογυμνωμένη από τα πέπλα της ωραιοποίησης. Όμως αυτό δεν τον αποκαρδιώνει. Απλώς εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να έχει βρει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, την πολυπόθητη αδελφή ψυχή του, με την ελπίδα ότι όσα τον δυσαρεστούν ή τον απογοητεύουν, με κάποιο τρόπο θα «στρώσουν». Και το ωραίο είναι ότι πολλές φορές πραγματικά η σχέση βελτιώνεται, χάρη στις υπομονετικές προσπάθειές του.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Παρόλο που ο Σκορπιός είναι από τα ζώδια που δεν ζουν χωρίς το ερωτικό πάθος, πατάει γερά στο έδαφος της πραγματικότητας, όσο τρελά κι αν ερωτευθεί. Ξέρει εξαρχής με τι άτομο έχει να κάνει ή το ανακαλύπτει αρκετά έγκαιρα. Σαφώς και είναι το είδος του ανθρώπου που θέλει να φέρει τον άλλο στα νερά του, για να μην πούμε να τον αλλάξει παντελώς και να τον κάνει όπως θα του άρεσε περισσότερο. Από αυτή την άποψη μπορεί να γίνει αρκετά καταπιεστικός, αλλά η γοητεία του σε συνδυασμό με την επιμονή του μπορεί να έχουν τα επιθυμητά για εκείνον αποτελέσματα.
 ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης έχει μια τάση να εξιδανικεύει τη ζωή γενικά, οπότε αυτό περιλαμβάνει και τις σχέσεις του. Θέλει πάντα να βλέπει τη θετική πλευρά των ανθρώπων και αν συντείνει σε αυτό και ο έρωτας, τον ανεβάζει σε ένα ροζ συννεφάκι. Γι’ αυτό άλλωστε οι σχέσεις του ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό, που συχνά λειτουργεί παραπλανητικά για τον σύντροφό του, δημιουργώντας του ενδεχομένως υπερβολικές προσδοκίες. Όταν όμως ο Τοξότης επιβεβαιώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα ήθελε, απλώς… φοράει το καπελάκι του και αποχωρεί ή απομακρύνεται συναισθηματικά τόσο, που να αναγκάσει τον άλλο να δώσει το τέλος.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως πατά γερά στη γη και ως επί το πλείστον είναι από τα ζώδια που ξέρουν απολύτως τι θέλουν από τη ζωή γενικά, και από μια αισθηματική σχέση ειδικότερα. Έτσι δεν παρασύρεται εύκολα από ένα ερωτικό πάθος, σε βαθμό που να χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Εφόσον δεχτεί τα ελαττώματα ή τα μειονεκτήματα του άλλου, θα το κάνει έχοντας πλήρη συνείδηση και θεωρώντας τον εαυτό του ικανό να συνυπάρξει μαζί τους, σε αντιστάθμισμα με τα συναισθηματικά και πρακτικά οφέλη που μπορεί να έχει από τη συγκεκριμένη σχέση. Και θα χωρίσει μόνο αν ανατραπεί αυτή η ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών στοιχείων.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Καθώς ο Υδροχόος έχει την τάση να βλέπει περισσότερο τα πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα των ανθρώπων, δεν αποκλείεται να πέσει πιο εύκολα στην παγίδα της ουτοπίας. Άλλωστε, οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου ζουν για να κυνηγούν ουτοπίες, πόσο μάλλον στον έρωτα. Ίσως, έχοντας κατά βάθος την επίγνωση αυτού του γεγονότος, αυτός να είναι και ο λόγος που κρατούν κάποιες συναισθηματικές αποστάσεις ασφαλείας και από τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα. Ακόμα όμως κι αν απογοητευτεί από μια σχέση, ο Υδροχόος δεν θα κολλήσει στο παρελθόν, αλλά θα προχωρήσει απτόητος στην αναζήτηση του επόμενου έρωτα, που ποιος ξέρει, ίσως να είναι ο ιδανικός.
ΙΧΘΕΙΣ
Αν δεν εξιδανικεύσει τον έρωτά του ο Ιχθύς, ποιος θα το κάνει; Το ζώδιο αυτό ζει τον περισσότερο καιρό στον δικό του φανταστικό κόσμο και επισκέπτεται την πραγματικότητα σαν να είναι μια… δυσάρεστη υποχρέωση. Και αν η αγάπη τείνει από φυσικού της να ωραιοποιεί το πρόσωπο που μας συνεπήρε, εφόσον ο ερωτευμένος είναι και Ιχθύς, εκεί πια η μυθοποίηση δεν έχει όρια. Ούτε ως προς την έκταση, ούτε ως προς τη διάρκειά της. Όσο κι αν τον διαψεύδουν τα γεγονότα, ο Ιχθύς είναι ικανός να κλείσει μάτια και αυτιά, προκειμένου να μην αναγκαστεί να κατεβάσει από το βάθρο του το αγαπημένο του πρόσωπο.

 

READ MORE

LATEST NEWS