ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Χαίρε ζώνη πριν το δελτίο, οι μονομάχοι σε χαιρετούν 

Μαρίνος Νομικός

Από τις πρώτες μάχες της σεζόν που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον αυτή στη ΄ζώνη πριν το δελτίο ανάμεσα σε όχι ένα ή δύο αλλά τέσσερα(!) τηλεπαιχνίδια. Για την ακρίβεια δύο καινούργια (Tipping Point του Alpha και το reboot του “Μονομάχου” στο Sigma) και δύο που ακόμα παίζουν επαναλήψεις (“Τροχός της Τύχης” στο Omega, “Εκατομμυριούχος” στον ΑΝΤ1). Η ειρωνεία; Τα καινούργια τα πάνε ελάχιστα καλύτερα από τις επαναλήψεις, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, ενώ μεταξύ τους ο “Μονομάχος” δείχνει να κερδίζει το νεανικό κοινό που μέχρι πρότινος ήταν το “βασίλειο” του Alpha και του Τάσου Τρύφωνος.

Πάντως οι δύο εχμ.. μονομάχοι κονταροχτυπιούνται με μικρές διαφοροποιήσεις και όλα δείχνουν πως θα κυμαίνονται στα 14-18% με εναλλάξ πρωτιές. Πάντως στον Alpha δηλώνουν ευχαριστημένοι από το νεοσύστατο format του Tipping Point που όπως φαίνεται θα κυμανθεί στα -ικανοποιητικά- νούμερα της τελευταίας σεζόν του The Chase. Πάντως το γεγονός ότι “Τροχός” και “Εκατομμυριούχος” είναι κι αυτά κοντά παρά το γεγονός ότι παίζουν επαναλήψεις, δείχνει πως η μάχη στην πολύτιμη ζώνη πριν το δελτίο (που δίνει το πολυπόθητο lead in) θα είναι αμφίρροπη, απρόβλεπτη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Σιγά σιγά επιστρέφει στα φυσιολογικά για την εποχή -και το είδος του- μονοψήφια νούμερα το “Ελα να δεις” του Omega καθώς το ενδιαφέρον (ή μήπως η περιέργεια;) για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου αρχίζει να ξεφουσκώνει.

Το Sigma χτίζει κάτι πολύ καλό -για τα δικά του δεδομένα- στην απογευματινή ζώνη και μάλλον ανέλπιστα αν σκεφτεί κανείς τα υλικά. Κατ’ αρχάς το My Style Rocks στις 15.15 πετάει χτυπώντας μέχρι και 20άρια στο δυναμικό κοινό, φαίνεται πως η προσθήκη της Κύπριας Σοφίας Χατζηπαντελή έχει αποδώσει τα μέγιστα. Ακολουθεί το “Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου” που διατηρεί τα υψηλά νούμερα καθώς ο Σεφερλής είναι γνωστό πως έχει μεγάλη και πιστή fan base στο νησί. Το σερί συνεχίζεται με το απογευματινό δελτίο και τον “Μονομάχο” που δεν γράφει μεν στα επίπεδα των προηγούμενων αλλά τουλάχιστον κάνει ψηλά 10άρια. Κι εκεί κόβεται απότομα η χαρά του Sigma καθώς αμέσως μετά το κοινό γυρίζει επιδεικτικά πλέον την πλάτη στις “Τομές στα γεγονότα” που βυθίζονται στα μονοψήφια.

Παρά τις πιέσεις από το πολύ ανεβασμένο My Style Rocks, η Χριστιάνα Αριστοτέλους κρατιέται σε πολύ καλά επίπεδα, αποδεικνύοντας πως τα δυνατά και ιδιαίτερα δημοφιλή brands έχουν τη μοναδική ικανότητα να απορροφούν τους κραδασμούς. Βοηθούν και εκείνα τα παράδοξα 20άρια που χτυπούν οι προηγηθείσες “Οικογενειακές ιστορίες” που κι αυτές αποδεικνύονται διαχρονικά σκληρά καρύδια.

Πολύ καλή η κίνηση του Alpha να βάλει άπαιχτα επεισόδια του “Μαύρου ρόδου” στην prime time. Η ρασοφόρα δραματική σειρά σημειώνει... θαυματουργές επιδόσεις κρατώντας έτσι ζεστή τη θέση για τον τρίτο κύκλο του “Σασμού” και βάζοντας παρακαταθήκη για το δεύτερο κύκλο του “Ρόδου”.

Τρεις εκπομπές κάνουν πρεμιέρα στο ΡΙΚ. Απόψε στις 18.30 ξεκινά το “Γευστικό ταξίδι στο χωριό” με τη Χρύσω Λέφου να επισκέπτεται χωριά της Κύπρου με σκοπό αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: συναντά τους κατοίκους,  μαγειρεύουν παρέα, μαθαίνει παραδοσιακές συνταγές, ενώ ανακαλύπτει καινούργιες. Το “Ταξίδι” ξεκινάει από τη Στενή. «Καθρέφτης» είναι ο τίτλος της εκπομπής έρευνας με την οποία ο Παναγιώτης Δημόπουλος επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από πέντε χρόνια αποχής. Θα καταπιάνεται όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση με «θέματα πίσω απ’ τις ειδήσεις. Πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν. Ιστορίες που πρέπει ν’ ακουστούν». Θα είναι εβδομαδιαία και θα  προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 22:00. Τέλος, σύντομα αναμένεται και η νέα πρόταση του ΡΙΚ στην απογευματινή ζώνη. Φέρει τον τίτλο «ΕπιΚοινωνία» θα μεταδίδεται καθημερινά στις 16:30 και θα ασχολείται με κοινωνικά κυρίως θέματα ενώ θα υπάρχει και interaction με τους τηλεθεατές (βασικά το ΡΙΚ κάνει “Έχεις μέσον” αλλά ντρέπεται να το πει).

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS