ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Για το Survivor και το Sigma είναι θέμα επιβίωσης

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Πρεμιέρα αύριο βράδυ για το Survivor All Star και οι συγκυρίες δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες για το βαρύ πυροβολικό του Sigma. Από τη μία η πορεία της πιο πρόσφατης ενσάρκωσης του μακρόβιου ριάλιτι θα κρίνει και το μέλλον του στην ελληνική τηλεόραση μετά από τις μέτριες αποδόσεις των δύο τελευταίων. Από την άλλη, σε τοπικό επίπεδο, το Sigma χρειάζεται ένα hit... χθες για να βγάλει τη χρονιά (μετά από ένα πολύ κακό φθινόπωρο) και όλα δείχνουν πως θα το έχει. Το Survivor All Star μπορεί να μην έχει ΤΟ όνομα (τον Ντάνο δηλαδή) τουλάχιστον όχι ακόμα γιατί ποτέ δεν ξέρεις, αλλά διαθέτει αρκετά γνώριμα και δημοφιλή πρόσωπα από τις προηγούμενες σεζόν για να διατηρήσει το ενδιαφέρον.

Επιπλέον την πρώτη εβδομάδα θα παίζει ουσιαστικά χωρίς ανταγωνισμό καθώς οι περισσότερες σειρές, πλην εκείνων του Alpha, δεν θα έχουν επιστρέψει ακόμα. Όχι και πως θα έκαναν και καμία διαφορά. Ο Alpha θα μαζέψει το κοινό που βλέπει τα σαπούνια του “Σασμό” και “Γη της Ελιάς” (το Sigma είναι τυχερό γιατί σε αντίθεση με την Ελλάδα τα δύο blockbusters παίζουν στο ίδιο κανάλι) και υπάρχουν άλλοι τόσοι και περισσότεροι που δεν τις βλέπουν και διψούν για κάτι άλλο πέρα απ’ το streaming. Και το Survivor θα έρθει να καλύψει αυτό το κενό και να προσφέρει για μια ακόμα φορά, ανώδυνη και χαλαρή ψυχαγωγία σε γενναίες, χορταστικές δόσεις. Βλέπετε ακόμα και το να επιλέξεις να δεις κάτι στο Netflix κατάντησε σκόρσο, κάποιοι θέλουν απλά να ανοίξουν την τηλεόραση και να χαζεύουν κάτι χωρίς να το πολυζορίζουν. Και το Survivor είναι ο ορισμός αυτού του είδους τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.

Βγήκε η λυπητερή των εορταστικών show των καναλιών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η κίνηση του Alpha να βάλει τον Λούη αμέσως μετά το δελτίο ως προθέρμανση για το κυρίως εορταστικό με την Αριστοτέλους δούλεψε - ως ένα σημείο. Το Λούης Night Show ήταν πρώτο στην ώρα του, όμως μετά το τέλος ο κόσμος δεν έμεινε ολότελα πιστός στον Alpha όπως συνέβαινε άλλες χρονιές. Φέτος μοιράστηκε (ή μήπως διχάστηκε;) με το Casa de Mikel και τον Μιχάλη Σοφοκλέους ίσως γιατί το show του ΑΝΤ1 δεν περιελάμβανε κάποιον Έλληνα τραγουδιστή που να κατηγορείται για διακίνηση κοκαΐνης και ξυλοδαρμό της συντρόφου του.

Αλήθεια, οι τηλεοπτικοί αστέρες (και όχι μόνο) διασκέδαζαν με τον συγκεκριμένο, νιώθουν καλά γι’ αυτό;

Δυστυχώς το καλύτερο με διαφορά εορταστικό show της παραμονής, εκείνο της ΕΡΤ με Σπύρο Παπαδόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά και Νίκο Πορτοκάλογλου, ήταν και αυτό που πήγε άπατο. Ίσως γιατί ξεκίνησε πιο αργά και το Sigma δεν είχε κάτι της προκοπής να βάλει μετά το δελτίο ώστε να κρατήσει τον κόσμο, ίσως γιατί ο κόσμος έχει διαγράψει το κανάλι του Δία σε σχέση με τα εορταστικά, γεγονός είναι πάντως ότι έγραψε μονοψήφια και τερμάτισε τελευταίο. Τελείως άδικο για μία από τις καλύτερες, όχι μόνο εορταστικές αλλά μουσικές εκπομπές γενικότερα, που είδαμε τελευταία. Και το πιο λυπηρό, το Sigma την πλήρωσε αρκετά ακριβά.

Και μια λεπτομέρεια. Για χρόνια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Κύπριος ανεξάρτητα ποιο κανάλι έχει επιλέξει για την αλλαγή του χρόνου γυρνούσε πάντα στο ΡΙΚ ίσως από συνήθεια ή από την εσφαλμένη εντύπωση πως μόνο το κρατικό κανάλι έχει τη σωστή ώρα. Φέτος για πρώτη φορά τα πρωτεία σε εκείνο το τέταρτο πήγαν στον Alpha. Δεν ξέρω αν έχει τη σωστή ώρα αλλά σίγουρα το σωστό τάιμινγκ!

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS