ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Debate με αληθινό leader τον «Σασμό»

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Χριστοδουλίδης, Νεοφύτου και Μαυρογιάννης πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Παπαέλληνα γιατί αν δεν ήταν ο “Σασμός” την Πέμπτη δεν θα τους έβλεπαν ούτε οι υπεύθυνοι των επιτελείων τους. Αρχικά υπήρχε γκρίνια από την πλευρά των επιτελείων για την ώρα του debate (22.30) όμως ο Alpha ανένδοτος: δεν υπήρχε περίπτωση να στερούσε τον “Σασμό” από το πολυπληθές κοινό του (αυτός θα ήταν λόγος να φάνε μαύρο και οι τρεις) και τον ίδιο από ένα τεράστιο μερίδιο τηλεθέασης. Είμαι σίγουρος πως την αρχική γκρίνια θα διαδέχθηκε το επόμενο πρωί όταν τα επιτελεία θα είδαν τα νούμερα (γιατί σίγουρα τα είδαν).

Ο Alpha ήταν το μοναδικό κανάλι που διατήρησε ψηλά νούμερα (23-24%) καθ’ όλη τη διάρκεια του debate κι αυτό χάρη στο γαλαντόμο lead in που του χάρισε ο “Σασμός”. Βασικά ο κόσμος που έβλεπε το blockbuster του Alpha (περίπου 100.000 καθημερινά) παρέμεινε στο κανάλι για να δει την αναμέτρηση των υποψηφίων ή απλά άφησε την τηλεόραση να παίζει εκεί όπως συμβαίνει πολλές φορές μετά από ένα δημοφιλές πρόγραμμα (παλαιότερα αυτό συνέβαινε με τα δελτία ειδήσεων τα οποία έκριναν ποιο πρόγραμμα θα καθόταν να δει μετά ο κόσμος, τώρα ο ‘Σασμός” επιλέγει και το δελτίο). Εδώ που τα λέμε και “χιόνια” να είχε μετά τον “Σασμό” πάλι 25άρια θα έγραφαν, πόσο μάλλον ένα debate που είναι ελάχιστα πιο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και διακαναλικό το debate ήταν show του Alpha που επικράτησε άνετα για τους λόγους που προαναφέραμε με κοντά στους 45.000 τηλεθεατές με τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί με 26.000, πιο πίσω το Sigma με 24.000 και τελευταίο το Omega με 19.000. Το ΡΙΚ δεν συμμετείχε αλλά και να το έκανε δεν νομίζω να το πρόσεχε και κανείς.

***

Η prime time της Κυριακής είναι παραδοσιακά μία από τις ζώνες με την υψηλότερη τηλεθέαση της εβδομάδας και εκεί όπου τα κανάλια ρίχνουν το βαρύ πυροβολικό τους. Αν και θα περίμενε κανείς το The Voice θα κυριαρχούσε σ’ αυτή την οικογενειακή -πλην μικρών παιδιών- ζώνη, την έκπληξη έκανε η “Γη της Ελιάς” που τερμάτισε πρώτο πρόγραμμα όχι μόνο της ζώνης αλλά και της ημέρας με 54.000 τηλεθεατές. Το The Voice παραμένει ένα υπολογίσιμο πρόγραμμα (και αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο μιας ακόμα κακής χρονιάς του Σίγμα) όμως είναι ολοφάνερο πως έχει δει πολύ καλύτερες μέρες και ότι οι δόξες του ανήκουν πλέον στο παρελθόν (αυτό φάνηκε άλλωστε από τον περιορισμό του σε ένα live show). Από κει και πέρα η τηλεταινία του “Κόκκινου ποταμιού” δεν συγκίνησε το κοινό και πολυδιαφημισμένα αλλά αμφιλεγόμενα projects όπως ο νέος Σεφερλής (Family Game στον ΑΝΤ1) και το Asia Express του Omega, πήγαν άπατα.

Δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας; Το “Κυπριώτικο σκετς” τερμάτισε δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας με 50.000 τηλεθεατές! Εμπρός... πίσω που έλεγε και ο Πώποτας...

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS