ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Άρχισαν τα όργανα για τον Maestro

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Αν και η κυριαρχία του Alpha και φέτος είναι αναμφισβήτητη (πολύ δύσκολο έως πρακτικά αδύνατο να χάσει την πρωτιά) ειδικά στο γενικό, κάτι άρχισε να κινείται στα νεανικά του ΑΝΤ1 οδηγώντας κάποιες μέρες (όχι πολλές) το κανάλι του αείμνηστου Λουκή στην πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό οφείλεται κυρίως στα τηλεπαιχνίδια που έχει μαζέψει (όλα του ΑΝΤ1 Ελλάδας) και τα οποία φέρνουν κόσμο κυρίως στο νεανικό κοινό. Στην απογευματινή ζώνη έχει σχηματιστεί ένα κραταιό μπλοκ από το Rouk Zouk και το σε σεφερλίδικο 5Χ5 ενώ στην prime time τα σπάει ο “Εκατομμυριούχος” που πολύ θα ήθελε ο ΑΝΤ1 Κύπρου να είχε κάθε βράδυ.

Τα τηλεπαιχνίδια γενικά πάνε καλά φέτος. Οι μαθουσάλες “Τροχός της Τύχης” και Deal εξακολουθούν να προσελκύουν τα πλήθη παρά το γεγονός ότι προβάλλονται σχεδόν από πάντα με τον “Τροχό” μάλιστα να εναλλάσσεται στην πρώτη θέση της ζώνης πριν το δελτίο με το 5Χ5. Αρκετά καλά πάει και το The Chase που αν και παρουσιάζει σημάδια κόπωσης -διανύει ήδη τον τρίτο του κύκλο- κρατάει ακόμα γερά με μ.ο. 30-35 χιλ. τηλεθεατές. Το μοναδικό τηλεπαιχνίδι που πατώνει είναι το “Ποιος ρωτά(ει); του ΡΙΚ για ευνόητους λόγους.

Παρά το hype, την πολύχρονη αναμονή και τα 35άρια της Ελλάδα, το Maestro φάλτσαρε στην Κύπρο. Η νέα πολυδιαφημισμένη και πολυσυζητημένη δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη περιορίστηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν και προβάλλεται από τον Alpha Κύπρου, γύρω στο 15% αποτυγχάνοντας να επαναλάβει τον θρίαμβο της Ελλάδας ή έστω να προκαλέσει κάποιο ιντερνετικό buzz (ήταν “νεκρή” και στα σόσιαλ). Το γεγονός ότι η τηλεθέαση ήταν χαμηλή από την αρχή δείχνει ότι ο κόσμος συνειδητά δεν συντονίστηκε με τον Alpha Κύπρου το βράδυ της Κυριακής για να δει το νέο εγχείρημα του δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως τα “Κλείσε τα μάτια” και “Δυο μέρες μόνο”. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί με την τεράστια απήχηση του The Voice απέναντι, το γεγονός ότι 22.30 βράδυ Κυριακής για ωριαία δραματική σειρά είναι αρκετά αργά για Κύπρο (που ως γνωστόν κοιμόμαστε με τις κότες) ή ότι πολύ απλά το κοινό αδιαφόρησε για την τηλεοπτική επιστροφή του Χριστόφορου (μετά από 12 χρόνια απουσίας με τελευταία δουλειά το μετριότατο “4”).

Το Maestro είναι εξαιρετικά καλογυρισμένο και καλοπαιγμένο και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παπακαλιατιάδας (απαγορευμένοι έρωτες, μυστικά κάτω απ’ την επιφάνεια, φωτογενές καστ, glossy παραγωγή) συν το ότι ο δημιουργός έχει πλέον μεγαλώσει, ωριμάσει(;) και εμβαθύνει στη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής οικογένειας αγγίζοντας θεματικές όπως η κακοποίηση, η ομοφοβία, η ενδοοικογενειακή βία και το έγκλημα. Βέβαια όταν τα έκανε αυτά ο Καπουτζίδης προ δεκαετίας ο Χριστόφορος ήταν απορροφημένος με τους ναρκισσιστικούς μικροαστικούς έρωτές του για να κάνει νούμερα, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η σειρά είναι εθιστική και σε κρατάει.

Σημειώστε πως είναι η πρώτη ελληνική σειρά που πουλήθηκε στο Netflix (από το “Ετερος Εγώ” το περιμέναμε από αλλού μας ήρθε) γεγονός που δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στον Alpha Κύπρου: Η συμφωνία προβλέπει ότι δεν μπορεί να παίξει ποτέ σε επανάληψη ούτε να ανέβει οπουδήποτε online για να κάνεις catch up. Οπότε ο μόνος τρόπος να τη δεις είναι στο εβδομαδιαίο ραντεβού στον Alpha το βράδυ της Κυριακής.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS